En vacker natt i Dubai

Allmänt om Dubai

Varje år reser tusentals turister från hela världen till Dubai för att själva se denna futuristiska stad där teknik och innovation har skapat en bekväm livsstil i en annars obekväm öken. Tack vare goda affärer och rikligt med olja har Dubai lyckats få en plats på kartan som en av världens mest spännande städer. 75 % av stadens befolkning är av utländsk härkomst och skapar tillsammans en otrolig mångfald.

Dubai är hem åt en rad olika konstruktioner och byggnader som var och en på sitt eget sätt har pressat tekniken framåt och tack vare dessa vilar världens ögon nu på denna stad för inspiration och vägledning. Här finns Burj Kalifa, världens högsta byggnad, som reser sig 829 meter upp i luften. Det finns en konstgjord ö i form av en palm och inomhus finns det skidbackar fulla av snö fastän du befinner dig i en torr och het öken.

Som turist är Dubai kanske den mest bekväma staden att besöka. Med två miljoner invånare är det helt klart en stor stad, men den har ändå lyckats förbli ganska kompakt. Att ta sig runt i staden och besöka de kända platserna som de pampiga köpcentrumen, de utsökta restaurangerna och de ståtliga byggnaderna är relativt enkelt. Dubai har världens billigaste metro och är ett utmärkt sätt utforska staden. Som ett relativt nytt system finns det för tillfället bara en linje, så att inte åka taxi är nog oundvikligt. Tur att även taxi, ur ekonomisk synvinkel, är ett populärt alternativ.

Det är helt klart den unika arkitekturen, lyxhotellen och de gigantiska köpcentrumen som lockar flest turister. Tillsammans har de verkligen lyckats sätta Dubai i ett sken av lyx och välstånd. Med centrum som Dubai Mall och Hall of the Emirates som tillsammans erbjuder tusentals affärer och restauranger är det ett paradis för en shoppingfantast redo att spendera. I anslutning till dessa stora komplex finns mycket annat att göra som vi i Europa bara kan drömma om. Ta en åktur nedför den konstgjorda skidbacken i världskända Ski Dubai eller studera hajar, rockor och hundratals exotiska fiskar i Dubai Aquarium and Underwater Zoo.

Trots allt det nya och överflödiga som utgör Dubai finns det fortfarande ställen där du får tillfälle att andas in lite gammaldags kultur. I de äldre delarna av staden och speciellt i Bastakiya-kvarteret kan du transportera dig bakåt i tiden. Det är en otroligt härlig kontrast att slå sig ner och njuta av stämningen på något av de genuina caféerna och besöka de äldre byggnaderna.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Dubairesor