Falafelbollar från Dubai

Mat och dryck i Dubai

Som den internationella metropol som Dubai är och vill vara, har staden verkligen lyckats uppnå en varierad matscen. Hela världens olika kök går att finna i restauranger vilt utspridda över Dubai. Att äta ute är mer vanligt här än i västerländska länder. Det har bidragit till en mycket levande stad där det går att finna mat i alla möjliga prisklasser. Är du sugen på att utforska mellanösterns mattraditioner och dess klassiska rätter kommer du att ha fullt upp. Njut av det allra bästa från det iranska, libanesiska och arabiska köket.

Den mest kända av rätter från mellanöstern är den utsökta falafeln. Dess smaker har blivit otroligt populära i Europa och andra delar av världen, men det är här rätten har sitt ursprung och det är här den smakar allra bäst. Hummus och shawarma är också två internationellt kända rätter. Kanske det största målet mat i landet, om inte i hela världen, går att prova på flera ställen i Dubai. Att fylla en hel kamel full med kyckling, lamm, fisk och ägg kan verka en aning överdrivet, men här i Dubai är det en gammal tradition och ett tecken på välmående.

I Dubai kan du äta på restauranger som har mycket mer än bara mat. Som allt annat i staden är de bästa ställena av storlagen arkitektur och riktigt elegant inredning. Med en ofattbar service och overkligt smakrik mat kommer självklart ett pris därefter.

Trots att det är ett muslimskt land där traditioner och seder inte ser speciellt positivt på alkoholhaltiga drycker så har Dubai ett rikt uteliv med mycket spännande ställen att utforska. Alltifrån stora dansgolv med världskända DJ:s och musiker till sköna barer . Det säljs dock ingen alkohol i affärer, utan endast i baren. Som i många länder kan polisen arrestera dig om du uppför dig respektlöst och är berusad. Även om just den lagen är lite striktare i Dubai så behöver du inte vara orolig så länge du sköter dig.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Dubairesor