Passstämplar

Visum och vaccinering

För personer med ett svensk medborgarskap och ett svenskt pass är det väldigt enkelt att besöka Dubai och Förenta Arabemiraten. Det är först vid ankomsten på flygplatsen i Dubai som du ansöker om ett visum. Normalt får du en stämpel som ger dig rätt att stanna i landet i upp till 30 dagar. Som turist är det också möjligt att förlänga dessa med ytterligare 30 dagar. Annat gäller dock om du bor i Sverige men inte förfogar över ett svenskt pass. Då är det de regler som gäller för ditt ursprungsland som du ska rätta dig efter.

Stannar du längre än det antal dagar du har fått så får du också böter för varje dag du överskrider. Bötesbeloppet ligger för närvarande på 100 dirham, som är ungefär 220 svenska kronor, i startavgift och 100 dirham för varje dag som passerar. Väl värt att lägga på minnet är att Förenta Arabemiraten inte accepterar provisoriska pass, även om det är från Sverige du har fått det.

Det finns inga som helst krav på vaccinering för att besöka Dubai. Det rekommenderas dock att vaccinera sig emot Hepatit A och B, tyfoid och meningokocker. Det förekommer tuberkulos i staden och det pågår ständigt diskussioner kring huruvida man ska vaccinera sig eller inte. Att vaccinera sig är ofta upp till en själv och det är alltid klokt att undersöka ett nytt resmål. Dubai är en renlig stad och du kommer vanligtvis långt på att endast hålla hygienen i schack.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Kuredu Island Resort och njut av vita stränder, turkosblått vatten,...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Dubairesor