Fortet som utgör Dubai Museum

Dubai Museum

Redan utanför det gamla fortet som är hem till Dubai Museum kan du skymta historiska föremål. Al Fahidi Fort är den äldsta byggnaden i Dubai och byggdes år 1787. Sedan dess har fortet agerat både palats, fängelse och militär bas för de trupper som skyddade staden. År 1971 blev detta historiska monument ett museum och får idag närmare en miljon besökare årligen. Dubai Museum vill visa och förmedla det mer traditionella levnadssättet i Förenta Arabemiraten och Dubai.

Fortet i sig är en resa tillbaka i tiden. Med delar av stadsmuren fortfarande väl intakta, ståtliga kanoner och båtar från äldre dagar kan du få en detaljerad bild av hur det kan ha sett ut förr. Väl inne i museet kan du se både äldre kartor av Dubai och en film som visar hur staden såg ut innan oljan upptäcktes.

Dubai Museum ger dig en mycket bra bild över hur livet i dessa trakter har varit genom tiderna. Du kan studera realistiska konstruktioner av traditionella hantverkare och marknader samt en stor utställning dedikerad till pärlindustrin. Pärlor var länge områdets ekonomiska kärna och har präglat livet för människorna här. Du får chans att lära dig allt om hur detta riskfyllda men belönande arbete gick till. Flera andra objekt berättar om livet nära havet. Det finns även information om de marina djurarter som lever här.

Stora delar av detta museum ligger under jord och det gör det extra mystiskt. Al Fahidi Fort som ligger ovanför är inte bara en del av denna historiska samlingsplats utan också en av få tillflyktsorter från det moderna Dubai. De äldsta arkeologiska fynden som du har möjlighet att studera i Dubai Museum påvisar att människan levde i detta område redan 2000 år före Kristus. Gravar och utgrävda skelett i kombination med din elektroniska guide ger en verkligt njutbar stund full av lärdomar.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Dubairesor