Sheikh Ziyeed Road

Som Dubais största motorväg är Sheikh Ziyeed Road ett av de viktigaste organen som får Dubai att fungera. Utan denna gigantiska väg skulle hela staden stanna och inom någon timme skulle kaos uppstå. Med hela 12 filer är detta en motorväg som rymmer ett stort antal fordon.

Sheikh Ziyeed Road skär rakt igenom staden och når hela vägen till Abu Dhabi. Mitt i Dubai är den, på vardera sidan, omringad av ståtliga skyskrapor, höghus och köpcenters. Den futuristiska känsla du redan hade om Dubai är nu flerfaldigt förstärkt. Att se den breda vägen finna sin väg in i disen, med de vackra byggnaderna som trogna följeslagare, lämnar dig verkligen förundrad med en underlig känsla och tankar om vad människan egentligen är kapabel att uträtta börjar gro i dina tankar.

Om du tänker att Sheikh Ziyeed Road är som vilken väg som helst, har du inte besökt den efter att mörkret lagt sig över staden. Det är då vägen verkligen sätter sin prägel på staden och ingen kan förneka dess storhet. Den svalare nattluften tillsammans med allt fantastiskt ljus som skriker efter uppmärksamhet bildar en mäktig vy.

Planerar du att uppleva vägen bakom ratten är det klokt att vara ytterst vaksam. Vid tillfällen när de 12 filerna är fullpackade finns det inte mycket utrymme för sightseeing. Sheikh Ziyeed Road står för en stor del av de bilolyckor som inträffar i Dubai varje år. Du ska dock inte avskräckas från att hyra bil och uppleva staden på helt fria villkor. Alternativ som taxi och sightseeingbussar är perfekta om du vill spendera mer tid med blicken ut genom fönsterrutan.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Dubairesor