De sandfärgade husen i Bastakia

Bastakia (Gamla Dubai)

Bastakia Kvarteret är Dubais äldsta område. En rofylld promenad bland de vackra sandfärgade byggnaderna ger dig en chans att andas in lite av det gamla Dubai. Vindtornen som reser sig lite överallt är inte bara vackra att se på, utan hjälper också till att kyla ner husen när den brännheta solen tränger sig på. Kanske var detta början på Dubais kärlek till arkitektonisk innovation och effektiva lösningar. Bastakia byggdes i början av 1900-talet av persiska affärsmän då pärlindustrin var den stora inkomstkällan för en betydande del av stadens befolkning. Under 1970-talet, innan kvarteret blev upprättat som ett historiskt monument, höll hela kvarteret på att rasa samman och var hem till den utländska arbetskraften.

Numera är Bastakia kvarteret ett väldigt populärt besöksmål för turister från hela världen. Det är inte bara ett historiskt viktigt område, utan även ett otroligt mysigt sådant, fullt av läckra caféer, konstgallerior och unika affärer. Att slå sig ned med en kaffe och låta det vardagliga livet i Bastakia gå sin stilla gång kan vara lika kulturellt givande som det är avslappnade. Utspritt finner du också små butiker som säljer vackra arabiska tyger och unika klädesplagg. Även en del specialhandgjorda föremål går att hitta i detta kvarter.

Det finns gott om restauranger som serverar det bästa från det arabiska köket. Efter att du promenerat runt de trånga gatorna kan en lunch i detta lugna och vackra område vara på sin plats. Den äldsta byggnaden i Bastakia är Al Fahidi Fort, som mer eller mindre är ett enda stort museum vid namn Dubai Museum. Detta fort är utan tvekan den historiska mittpunkten i Dubai och innanför dess murar finns det arkeologiska fynd och utställningar där du kan strosa omkring en hel dag om du vill uppleva allt.

The Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding är också en viktig del av kvarteret och hela Dubai. De erbjuder dig att lära dig mer om kulturen som råder i Dubai samt om Islam och det samhälle religionen skapar.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Dubairesor