Olika språk på en skylt i Dubai

Språk i Dubai

Dubai är en stad som på senare år fått ta del av en otrolig mångfald. Med folk från många länder som bosatt sig i staden av olika anledningar är den nu hem åt över 150 nationaliteter. Det betyder att minst 150 språk talas runtom i Dubai, vilket kan ses som ett avskräckande stort antal. De mest talade språken, bortsett från arabiska och engelska, är hindu, urdu, bengaliska m.m.

Det är arabiska som är det nationella språket och det är också det som talas mest i Dubai. Arabiska är det språk som används i skrifter och regler. Det andra största språket är engelska. Eftersom 75 % av stadens befolkning kommer från främmande länder har engelska blivit ett samlingsspråk. Det används främst i affärsvärlden och i turistbranschen. Det betyder att du som turist kan slappna av och vara trygg med att din engelska tar dig igenom hela semestern. Ska du resa utanför stadens gränser kan det vara bra att komma ihåg att det är arabiska som är befolkningens språk. Det engelska språket dör ut ganska abrupt när du lämnar internationella Dubai.

Inför din vistelse i Dubai är det perfekt att snappa upp några väl valda fraser på arabiska. Vanliga hälsningsfraser och några användbara frågor är inte för mödosamt att lära sig och befolkningen uppskattar alltid en turist som försöker.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Dubairesor