Innergård på Sheikh Saeed Al Maktoum's hus


Sheikh Saeed Al Maktoum’s Hus

En av de få välbevarade äldre byggnader som står kvar i Dubai är Sheikh Saeed Al Maktoum Hus. Det är ett stort och vackert hus av äldre arabisk arkitektur som ligger beläget vid Dubaiviken. Det byggdes år 1896 som hem till Sheikh Saeed, Dubais fader, vilket det var ända fram till hans död 1958. Huset var också en mötesplats för landets ledare och det var här alla viktiga beslut fattades.

Idag är Sheikh Saeed Al Maktoum Huset ett välbesökt museum som målar upp en detaljerad bild av Förenta Arabemiratens historia och Dubai innan oljan blev upptäckt. Massor av fotografier, dokument och andra sorters föremål finns att studera. För dig som vill fördjupa dig i landets historia finns det knappast ett bättre ställe att börja på. Det finns även en del intressant fakta angående jakten efter de pärlor som länge var grundpelaren i Dubais ekonomi.

Jämfört med en del andra dyra attraktioner i Dubai kostar en biljett in i Sheikh Saeed Al Maktoum Hus endast 5 AED, vilket är detsamma som cirka 11-12 kronor. Om du har det minsta historiska intresse ger museet dig snabbt valuta för pengarna och mer därtill. Det är helt klart en av de mer tystlåtna platserna att besöka och du kan i lugn och ro studera de gamla fotografierna och drömma dig bort till Dubai under den första hälften av 1900-talet.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Dubairesor