Dubai Marina

Resa till Dubai

Dubai är ett otroligt populärt resmål. Det är framförallt den framåtblickande arkitekturen, de lyxiga hotellen och den sanslösa shoppingen som lockar besökare från hela världen. För många är det också en omedveten nyfikenhet som lockar dem till Dubai. En stad som reser sig och blir en internationell metropol för handel, framtidsvisioner och banbrytande stadsarkitektur på mindre än 60 år måste besitta något speciellt. Med konstgjorda öar i form av palmer, världens högsta byggnad, ofantligt stora köpcentrum och ett stort utbud av lyxiga hotell och restauranger är det inte konstigt att Dubai är ett så pass attraktivt resmål.

Det finns ingen grund till oro över din resa till Dubai. Staden uppfattas som en väldigt säker och turistvänlig destination. Det finns flera flygbolag att resa med och de flesta erbjuder direktflyg till Dubais internationella flygplats. Det tar cirka 6 – 9 timmar och du landar på Dubai International Airport som ligger belägen endast 4 kilometer från centrum. Du kan välja mellan metro, bussar och taxi för resan in till stadens mitt. Taxi är det mest bekväma då chauffören kan ta dig hela vägen till ditt hotell.

I en öken där temperaturen ibland överstiger 40 grader och har skralt med nederbörd varje år har innovation och rikedomar banat väg för gigantiska byggnader som stänger ute den brutala värmen och erbjuder befolkningen en livsstil som är oberoende av klimatet. Köpcentrum större än städer där både konstgjorda skidbackar och enorma akvarium existerar tillsammans med tusentals butiker, restauranger och stora biografer är i Dubai inte längre något chockerande. Ofta är dessa platser sammanlänkade med överflödiga lyxhotell, speciellt designade för att ge turister den bästa och mest bekväma upplevelsen.

Väl framme i Dubai kan utforskandet börja. Med en befolkning på cirka 2 miljoner är staden inte så stor som man kan tro. Taxi är ett väldigt enkelt alternativ och det är relativt billigt att ta sig runt i staden. De flesta chaufförer talar engelska. Några åkturer på stadens futuristiska metro är inte bara billigt och enkelt, utan en upplevelse i sig själv. De förarlösa tågen har stationer vid några av de populäraste köpcentrumen och går även till flygplatsen.

Att hyra en egen bil i Dubai är något ovanligt men inte mindre möjligt för det. Om du bokar i förväg får du troligtvis ett bättre pris. Vägarna runtom i staden är av riktigt bra kvalité och de flesta vägskyltar står på både arabiska och engelska.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Dubairesor