Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Efter ett par dagar av intensiv utforskning av Dubais alla sevärdheter, ståtliga byggnader och ett par dragningar för mycket med kreditkortet är det dags att rikta sig mot den arabiska gulfen. Dubai är nämligen mycket mer än bara en storstad. Dess långa kustremsa är otroligt vacker och full av härliga stränder. Havet här är alltid välkomnande och ett svalkande dopp på heta dagar är otroligt skönt.

Jumeirah Beach har blivit den populäraste delen av Dubais kustremsa. Ståtliga komplex som Burj Al-Arab, lyxhotellet som avspeglar ett fullt segel och sägs vara det lyxigaste i hela världen, och den konstgjorda ön som formats efter en palms konturer ligger längs med stranden. Det finns också en rad olika mindre kända hotell som, på gott och ont, tagit sig friheten att använda vissa delar av stranden för privata bruk. Är du inte gäst eller betalar för dig har du alltså inte lov att gå och bada just där. Som väl är finns det fortfarande sträckor som är öppna för allmänheten.

Det är alltid ett bra ide att besöka Jumeirah Beach men under sommaren kan det bli otroligt varmt. Dagar när temperaturen stiger över 40 grader Celsius är inte ovanligt. Det positiva med denna del av året är att vattnet är otrolig härligt och ofta över 30 grader varmt, något som bjuder in till härliga morgon- och kvällsdopp. Om du reser till Dubai specifikt för att spendera mycket tid på stranden är månaderna före och efter den heta sommaren de mest bekväma. Då har temperaturen sjunkit en aning medan vattentemperaturen håller sig varm och skön.

Jumeirah Beach Park är det perfekta stället om du vill sola och bada centralt. För endast 5 AED får du tillträde till både hav och strand samt en mysig park full av växter och träd. Under dagens hetaste timmar kan skuggan från växterna skapa en välkommen vila för både hud och sinne.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Dubairesor