Köpcenter i Dubai

Shopping i Dubai

Oändligt med shopping och gigantiska köpcentrum är kanske det Dubai är allra bäst på. Världens ögon har länge varit fixerade på detta paradis och det finns inga tecken på att utvecklingen är på väg att stagnera. Det som skiljer Dubais shopping från andra länder är möjligtvis inte det unika utbudet av butiker, utan upplevelsen du går hem med efteråt. Ett Köpcentrum i Dubai är lika mycket äventyr som det är ren shopping.

Dubai Mall är inte bara stadens största, utan också världens största köpcentrum. Innanför väggarna finner du ofattbara 1200 butiker som tillsammans erbjuder precis allt du kan tänka dig. Det kan vara svårt att fokusera på val av klädesplagg när en haj simmar förbi dig. Dubai Mall har nämligen ett enormt akvarium med stora glasfönster där du kan studera de exotiska djuren. Väl inne på själva akvariet är de mest populära sevärdheterna hajar, rockor och en krokodil på över 5 meter.

Mall of the Emirates är ännu ett lyxigt köpcentrum vars vilda fantasi inte verkar ha några gränser. Istället för ett akvarium har köpcentret tagit inspiration av mer kalla förhållanden. I anslutning till detta centra finns det en konstgjord skidbacke. En väldigt annorlunda men rolig paus från de över 700 butikerna. Shoppingen innanför dessa väggar är lika förbluffande som en skidbacke i öknen. Exklusiva designkläder, skor, smycken, möbler, väskor, elektronik och mycket mer slåss om din uppmärksamhet.

Utöver dessa två magiska köpcentrum finns även Burjuman Centre med ett riktigt exklusivt utbud samt Al Ghurair Centre som är hem åt ett par butiker vilka specialiserar sig på vacker textil i arabisk stil. Utanför i värmen finns det också en del vackra produkter att hämta. I den äldre delen av Dubai, som heter Bastakia, finns det mindre affärer som säljer arabiska produkter och fina hantverk.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Dubairesor