Dubai Mall
s "guldkvarter"

Dubai Mall

För att lokalisera Dubais största köpcentrum behöver du bara fästa blicken på den 828 meter byggnaden Burj Khalifa. Det är nämligen från Dubai Mall som du finner ingången till världens högsta byggnad. Med cirka 1200 butiker, massor av restauranger och caféer, en biograf med 22 salonger och till och med en isbana har Dubai Mall alla möjligheter att tillfredsställa dina samtliga behov.

När det gäller shopping och det senaste modet kan du hitta precis allt i detta köpcentrum. Fashion Avenue är stället för kläder, smycken, skor och allt som vackert mode innebär. Här finner du alltifrån unika designer med vågade prislappar till de stora kedjorna som finns världen över. Du hittar också massor av butiker som säljer den senaste elektroniken, gallerior med vacker konst och affärer som erbjuder det allra bästa inom sportvärlden.

Dubai Aquarium har otroligt nog funnit en väldigt naturlig plats mitt i detta enorma köpcentrum. Även om Dubai Mall redan var erkänt världen över fick staden, med världens största akvarium, en säker plats i människors tankar. Det är väldig rogivande att kunna studera exotiska fiskar medan shoppingen pågår för fullt. För att uppleva hela akvariet måste du dock, med biljett, vandra in i dess salar och tunnlar.

Med en yta lika stor som 52 fotbollsplaner och cirka 65 miljoner besökare varje år är det nästan omöjligt att föreställa sig Dubai Mall utan att besöka det. Det är inte bara ett köpcentrum, utan ett fantastiskt exempel på en stad inuti en större stad. Byggnader som denna är ett av få sätt för folket i Dubai att fly undan den obarmhärtiga hettan som råder utanför. Det är inomhus som flera av stadens festivaler äger rum och har du tur lyckas du pricka in någon av dem under din vistelse.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Dubairesor