Bastakia Moskén

Bastakia Moskén

Mitt bland de antika byggnaderna och vackra små gatorna i Bastakia kvarteret ligger den gamla Bastakia Moskén. Den är helt klart inte lika stor och ståtlig som Jumeirah moskén som du med all säkerhet redan besökt, men det gör den inte mindre sevärd. Dess arkitektur är ofattbart perfekt och varenda liten form på byggnaden är en fröjd för ögonen. Den vackra sandfärgade fasaden är väldigt välkomnande. Detaljerade mönster gör byggnaden väldigt bra på bild och kameran borde alltid vara nära till hands.

Bastakia Moskén, som hela kvarteret runt omkring, byggdes av ekonomiskt framträdande och lyckade affärsmän från Bastak i Iran. Det var under slutet av 1800-talet då Dubai var ett viktigt centra för både textil- och pärlindustrin. Idag är moskén och hela kvarteret Bastakia en viktig del av din historiska resa till Dubai. Att vandra runt på de smala gatorna och studera den traditionella arkitekturen är ett av de bästa sätten att uppleva det äldre Dubai.

Det är svårt att missa moskén under sin promenad i det begränsade Bastakia kvarteret. Moskén är speciellt lätt att upptäcka då dess graciösa torn reser sig högt och fångar din uppmärksamhet.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Dubairesor