Tunnelbanestation i Dubai

Resa i Dubai

Det vanligaste sättet att ta sig runt i Dubai är med taxi. Du kan lätt finna taxibilar på gatan och att lite hastigt vinka in en av dem till vägkanten är inget att vara rädd för. Jämfört med många europeiska länder är denna service ett relativt billigt sätt att ta sig runt i staden. Majoriteten av chaufförerna talar engelska, vilket eliminerar den stora risken för missförstånd.

Oväntat nog har Dubai världens billigaste metro(tunnelbana). Systemet öppnade för allmänheten så sent som 2009 och är verkligen ännu ett tecken på Dubais futuristiska anda. Tågen, som självklart styrs utan chaufför, stannar vid populära platser som Mall of the Emirates och andra köpcentrum samt vid flygplatsen. Det är utan tvekan det mest ekonomiska valet och även ett bra sätt resa bland lokalbefolkningen och uppleva deras vardag. Den enda nackdelen är att du är relativt begränsad då det bara finns en linje. Utvecklingen av flera linjer är dock på gång.

Vägarna i och runtom Dubai är av utmärkt kvalité. Det finns gott om bussar och som överallt i världen är det kanske det långsammare alternativet. Du kan också hyra en egen bil under din vistelse. Det behöver inte kosta speciellt mycket och är hyfsat problemfritt. Skyltar står i stort sett alltid på engelska och arabiska. Att bensin är billigare i Dubai än i Europa är inte speciellt chockerande för någon. Nackdelen med detta resesätt är att du själv måste finna parkering varje gång du vill stiga ur bilen.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Dubairesor