Världens högsta byggnad - Burj Khalifa

Burj Khalifa

Ingenjörskonst, arkitektur och en nästan omänsklig fantasi har gått samman och skapat världens högsta byggnad. Mitt i Dubai reser sig Burj Khalifa och när redan höga skyskrapor finner sin gräns fortsätter den upp till en skrämmande höjd på 828 meter. För att verkligen kunna förstå hur högt denna byggnad sträcker sig måste man skåda den med egna ögon.

Att besöka byggnaden och själv åka upp till dess övre våningar är en höjdpunkt för många under ett besök i Dubai. Utsikten över staden från våning 124 tillåter dig att studera denna ständigt utvecklande stad. För de som är redo att betala för det, finns det en chans att åka ännu högre upp. Våning 148 ligger belägen på 555 meters höjd och räknas som världens högsta utsiktspost(tillverkad av människan). I denna exklusiva tur ingår en guide samt drycker och andra bekvämligheter. Det finns möjlighet att köpa biljett på internet 30 dagar i förväg och det är verkligen att rekommendera om du vill undvika att köa och om du vill vara uppe tidigt på morgonen.

Burj Khalifa är så mycket mer än bara världens högsta byggnad. På köpet slog den även en rad olika rekord i teknikens värld. För att ta dig upp till världens högsta observationsdäck måste du ta världens längsta hissfärd som uppnår en hastighet på hela 10 våningar i sekunden. Det är verkligen en av få chanser i livet då du verkligen kan uppleva samhällsutvecklingen, dragen till sin yttersta spets.

Att skåda denna vackra konstruktion är att skåda människans strävan efter utveckling. Hur ett gigantiskt projekt som detta kan påbörjas och avslutas på endast 6 år är helt fantastiskt. Av alla de 160 våningar som Burj Khalifa har byggdes ungefär en våning var tredje dag. Under ditt besök inuti Burj Khalifa får du ta del information gällande byggnadens högst intressanta historia samt hur konstruktionen av världens högsta byggnad gick till.

Burj Khalifa är en hemlighetsfull byggnad. Det man ser är bara det yttre skalet av Dubais utveckling mot ett nytt sorts samhälle. Snabba hissar och futuristisk design i all ära, men det är de miljövänliga funktionerna som verkligen vittnar om stadens utvecklingspotential. Fukt från kylsystemet samlas automatiskt upp för att senare bevattna grönområden i närheten. Så mycket som 56 miljoner liter vatten kan bevaras genom detta system och för en stad mitt i en torr öken är teknik som detta riktigt intressant.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Dubairesor