Turister badar i Dubai

Klimat och väder i Dubai

Dubai är en av de platser som egentligen bara har två olika väderförhållanden. Varmt eller väldigt varmt. Under de svala vintermånaderna oktober till april kan stadens besökare njuta av mer behagliga temperaturer. Då ligger temperaturen på omkring 20-26 grader. Det är den här tiden som lockar flest besökare och både Dubais urbana attraktioner och stränder fylls upp. Under sommaren som utgör månaderna maj till september är det lågsäsong i Dubai. Även om vädret är bra året runt är sommaren här ofattbart varm. Temperaturen ligger på omkring 35 grader och ibland kan det stiga till hela 40-50 grader. Dubai har anpassat sig otroligt väl till det varma klimatet. I stort sett alla rum och byggnader som kan stänga en dörr om sig har air condition.

Även om regn är ovanligt så ser Dubai ett regnmönster typiskt för mellanöstern. Under vintern, speciellt från december till mars, kan det dra in väldigt plötsliga regnmoln. Dessa brukar dock passera ganska fort och blir ofta välkomnade med öppna armar. Det är dessa månader som sägs vara mest komfortabla för turister. Varje år faller det ungefär 150 mm regn över området och knappt något av det kommer under sommaren.

Under sommarmånadernas obekväma hetta kan du räkna med att havstemperaturen blir allt mer behaglig. Under den varmaste perioden kan du njuta av ett hav som når hela 37 grader. Att det uppstår en sandstorm är inte något ovanligt fenomen under sommaren i Dubai. När de typiska nordvästliga vindarna uppstår kan tonvis av sand dra in över staden. Detta kan dock, beroende på hur du ser det, vara något intressant för dig som besökare av denna mystiska plats.

När du planerar din resa till Dubai, är det självfallet viktigt att du tänker ut vad du vill få ut av din visit. Lågsäsongen erbjuder klart bättre priser och de drömliknande köpcentrumen är alltid lika behagliga. Att studera den unika arkitekturen och vandra omkring i de äldre kvarteren kan upplevas en aning besvärligt i den heta sommarvärmen, men för att slippa trängas är det kanske värt det.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Dubairesor