Ökentur

Att lämna stora Dubai för några timmar och ge sig av på en spännande ökensafari är ingen dum idé. Det är en fantastisk chans att verkligen uppleva naturen i denna del av världen. Med sanddynor som slingrar sig mot horisonten och inget vatten så långt ögat kan nå är det en rå och skoningslös natur, men inte mindre vacker för det. Vid de magiska stunderna då solen sänker sig nedför det förtrollande landskapet får du ett minne för livet. Det är nästintill omöjligt att förstå hur liv kan existera i sådan hetta och än mindre hur området kan vara hem till en stad som Dubai.

För att sig fram i öknen har de flesta safariföretag rejäla jeepar som kan köra upp och ned för de branta sandkullarna. Är man lite nervös i början skiftar det snabbt till skratt då sand yr omkring bilen och ni rusar nedför de branta sandbackarna med hög hastighet. Guiderna gör sitt bästa att förklara områdets historia och natur, medan chaufförer ser till att hålla adrenalinet pumpande. Beroende på vilket företag du åker med, ingår det ibland aktiviteter som buffé i ett klassiskt bedouin-läger. Tillsammans med underhållning får du lite tradition och kultur på köpet.

Om du och din familj har äventyrarandan kvar, finns det ofta massor av kul saker att göra under dessa besök i öknen. Sandboarding, som snowboarding fast på sand, är en relativt ny sport men har blivit väldigt populär. Även om det inte finns några som helst begränsningar gällande vem som kan ge sig av utför sandbackarna, så sker det på egen risk. Tillhör man den grupp som tyckte att den vilda bilfärden vad nog och uppskattar ett lite lugnare tempo är det perfekt att bekvämt slå sig ner mellan pucklarna på en kamel.

Det finns en hel del företag med denna typ av verksamhet. Vissa bjuder verkligen på en underhållande dag, medan andra framstår som en besvikelse. För att vara säker på att du bokar något du verkligen kommer att uppskatta är det klokt att läsa vad tidigare resenärer tyckte om safarin.

Öknen utanför Dubai

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Dubairesor