Trafikerade Sheik Zayed Road i Dubai

Att tänka på i Dubai

Dubai är helt klart en turists paradis. Staden är på många sätt designad för ett bekvämt liv, speciellt för de som är där för att spendera. Jämfört med världen i stort är kriminaliteten väldigt låg i Dubai. Det finns alltså inga rekommendationer att stanna inne efter nattens intrång. När det gäller din säkerhet räcker det vanligtvis med det sunda förnuft du alltid bär med dig. Det är dock viktigt att komma ihåg att brott av olika slag inträffar även i Dubai och värdesaker kan försvinna lika snabbt som någon annanstans.

Taxichaufförer i Dubai har inget dåligt rykte och är generellt säkra att åka med. Det cirkulerar dock rykten om chaufförer som bedrar nyanlända turister. Att försäkra sig om att det är ett seriöst taxibolag och att man betalar det som taxametern visar är aldrig fel.

Ska du hyra egen bil och på egen hand utforska det vägsystem som binder samman Dubai bör du vara försiktig. Vägarna är av väldigt bra kvalité men de är också tungt trafikerade. Olyckor i trafiken är en av de vanligaste dödsorsakerna i Dubai.

Under lågsäsongen lockar kanske de lägre priserna. Då är tunna och heltäckande kläder samt solskydd en gåva från gudarna, speciellt om du precis rest ifrån Skandinavien. Det blir aldrig kallt i Dubai, men under vintermånader som januari kan temperaturen faktiskt bli så låg som 14 – 19 grader. Inga chockerande temperaturer men tillräckligt för en extra tröja eller två.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Dubairesor