Jumeirah Moské
n

Jumeirah Moskén

Jumeirah Moskén är den mest välbesökta moskén i hela Dubai. Byggd med en klassisk islamsk arkitektur och med otroliga detaljer har denna byggnad en förmåga att trolla bort både tid och rum. Dina ögon kan låtas vandra över de detaljrika mönstren och vackra formerna och varje gång finner du något nytt. Moskén sägs var den mest fotograferade i Dubai, en stad där det aldrig är mer än 500 meter mellan moskéerna.

Det som gör Jumeirah Moskén så speciell är att det är den enda moskén i hela Dubai som även låter icke-muslimer träda in genom dess portar. Som turist får du en unik chans att besöka de inre salarna och med egna ögon se hur folket utövar sin islamska tro. Vill du fördjupa dig i och lära dig om Islam finns det guidade turer. Då får du chansen att ställa frågor angående både moskén och Islam som religion. Jumeirah moskén har tagit till sig orden “Open doors. Open minds” som i vissa sammanhang förknippas med Dubai. Vid entrén kan du välja att låna en traditionell klädsel passande för ett besök i moskén, helt gratis. Är detta lite för främmande för dig så uppskattas en något lågmäld klädsel.

Det är på nattetid som moskén verkligen får chans att förtrolla dig med sin vackra karaktär. Då är denna ståtliga byggnad väl upplyst och i kontrast mot den svarta natten blir den verkligen ett enda stort konstverk.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Dubairesor