Kryddor på Deira Souks

Deira Souks (Marknad)

Om du befinner dig i Dubai för att utforska stadens kultur är Souks som ligger i Deira något som du inte får missa. Dessa marknader, typiska för mellanöstern, har alltid varit dit de nyanlända varorna hamnar för att senare finna sin väg till stadens alla hörn. Det är därför de allra flesta befinner sig i närheten av Dubaiviken.

På äldre dagar var det främst exotiska kryddor, guld, attraktiva tyger och liknande produkter som såldes i souksen i Dubai, men i takt med att samhället moderniserats har även deras utbud förändrats. Nu kan du finna alltifrån guld till elektronik hos de olika köpmännen. Den viktiga rollen som de en gång i tiden spelade är numera glömd i en försvunnen tid. För lokalbefolkningen är dock fortfarande en stor del av vardagen och det verkar inte som om traditionen är på väg att ge efter.

Att som turist stiga in i kryddbasaren(Spice souk), kanske den mest populära souken i Dubai, är en minst sagt en kulturchock. Med dagens enorma hetta, blandas de tusentals olika dofterna och krigar om ditt luktsinne. Så fort du tror att du registrerat något du känner igen sveper det förbi ännu en exotisk doft och skapar den naturliga obalansen som är Dubias kryddbasar. Här kan du själv vandra omkring och välja mellan tusentals olika kryddor från hela världen. Finner du en krydda som du vill köpa gäller det att ta fram dina bästa affärsegenskaper. I en souk i Dubai är din förmåga att pruta ditt bästa vapen.

Låt din fantasi flöda för en stund och tänkt att du ersätter den enorma mängd kryddor med guld i alla dess former. Efter ditt besök i kryddbasaren är guldbasaren ditt nästa mål. Dubai har alltid varit känt för sitt billiga guld, och det är här i Gold Souk som de flesta guldsmedsbutiker är belägna. Även denna souk har ett stort kulturellt värde och som turist är det ett sant nöje att bara vandra omkring och studera hur skinande guld skiftar ägare och hur ögon fulla av förhoppningar möter de av list och slughet.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Dubairesor