Mall of the Emirates

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates är ett av Dubais mest välbesökta köpcentrum. Själva marknadsför de sig som världens första “Shopping Resort” och efter bara några timmar i detta gigantiska komplex får du en känsla av begreppets innebörd. Med ett flertal lyxhotell i anslutning till centrumet har du alltid nära till alla de hundratals butiker, restauranger, caféer och biografer som gömmer sig innanför byggnadens väggar.

Om du är här för seriös shopping är Mall of the Emirates minst sagt en värdig utmaning, med sina över 500 butiker av allt från kända designkläder till stora kedjor med förmånliga priser. Den luxuösa Harvey Nichols, ursprungligen från England, har ett starkt fäste här och tar upp hela 3 våningar i detta köpcentrum. Märket är mest känt för sina eleganta kläder, skor och handväskor – allt för kvinnor med smak. I avdelningen “The Fashion Dome” finner du 40 olika butiker som alla endast erbjuder det mest eftertraktade i modevärlden.

Det är omöjligt att på förhand veta vilka affärer du kommer att sluta upp i. Bland denna överväldigande samling butiker är det inte bara kläder som lockar. Den senaste elektroniken, exotiska mattor, barnprodukter, musikinstrument, konst och mycket mer går att finna runt om i Mall of the Emirates.

När det är dags för en välförtjänt paus finns det ett brett utbud av både restauranger och caféer. Här går det att hitta mat från hela världen och du kan vara precis så äventyrlig som du vill vara. Några av de olika förslagen är traditionell arabisk mat, italiensk pizza, sydafrikansk grill eller spännande japanska rätter.

Sedan dörrarna slogs upp 2005 har Mall of the Emirates varit mest känt världen över för sitt 85 meter höga snötäcka berg som erbjuder 5 olika backar, alla med olika svårighetsgrader. Att ena stunden befinna sig i en pulserande storstad, mitt i en brännhet öken, för att någon minut senare stå i ett kallt och magiskt vinterland med livs levande pingviner och perfekta skidbackar med riktig snö är verkligen svårt att ta in. Massor av personer besöker denna enorma frys, både för att uppleva skidbackarna och för att med egna ögon skåda detta otroliga steg i människans utveckling. För 275 AED, cirka 625 kr, får du som vuxen ett dagspass och har du barn med dig kostar deras inträde 240 AED. Det finns också möjlighet att ta professionella lektioner och mycket annat kul inne i denna konstgjorda vintervärld.

Efter ett par dagar på detta exotiska “shopping resort”, kan du enkelt ta Dubais nya metro direkt från flygplatsen. Håll utkik efter någon av de stora festivaler som tar plats i Mall of the Emirates. Under dessa dagar är schemat absolut fullpackat med spännande aktiviteter, attraktiva erbjudanden och mycket mer. Självklart blir det också både dyrare och svårare att boka ett rum i något av de hotell som är sammanlänkat med köpcentrumet, så det är bra att vara ute i god tid.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Dubairesor