Skidbacke i Mall of Emirates

Sevärdheter & att göra i Dubai

Dubai är en stolt och något skrytsam stad. Allt är stort, nytt och gärna lyxigare och mer överflödigt än något annat du sett tidigare. Det som gör Dubai så speciellt är att staden inte bara har lyckats bevara det gamla, utan även hämtat inspiration från det. Det är fantastiskt att två helt skilda byggnader som Jumeirah Moskén och Burj Kahlifa, lyckats hitta något gemensamt. Eller det ståtliga hotellet Burj Al-Arab som efterliknar ett fullt segel på en traditionell Dhow.

Listan på spännande aktiviteter, vackra byggnader och kulturella sevärdheter kan göras oändlig. I början av din vistelse, när upptäckarlusten glöder som starkast, är det perfekt att riva av några väl valda kulturella möten. Dubai har en otroligt rik historia som går att ta del av på ett par platser i staden. Gömmer det sig det minsta intresse för historia och kultur i dig så borde Dubai Museum vara högt upp på listan. Innanför murarna av ett gammalt fort vid namn Al Fahidi Fort, den äldsta byggnaden i hela Dubai, bjuds du på en historisk upplevelse redan från början. Fortet ligger i Bastakia kvarteret som även det är en guldgruva för kultursökande. Det är det äldsta kvarteret i Dubai och är en unik chans för dig att uppleva hur staden var under äldre dagar. De vackra sandfärgade husen är av traditionell arabisk arkitektur och mysiga caféer, restauranger och små butiker bidrar till en varm känsla.

Denna intressanta stad har sedan urminnes tider kretsat kring Dubaiviken. Eftersom viken naturligt skapar en perfekt hamn och numera slingrar sig genom hela Dubai är det inte så konstigt att stora delar av befolkningens liv är centrerat runt vatten. Idag är båda sidorna av viken fulla av restauranger och butiker. En promenad längs med vattnet ger dig en chans att uppleva det vardagliga livet i Dubai och njuta av den mystiska utsikten över staden. Det är speciellt minnesvärt under natten när stadens byggnader fyller omgivningen med ljus.

Export och import är två egenskaper som Dubai minst sagt bemästrat. Staden har länge varit ett center för handel och vill du uppleva detta finns det inget bättre ställe än de ökända guld- och kryddsouks som ligger belägna i stadsdelen Deira. Visst finns det chans för bra affärer, men den stora vinsten ligger i den kulturella upplevelsen.

Det är omöjligt att besöka Dubai och inte förvånas av dess vackra och komplexa arkitektur. Vare sig du planerade det eller inte, kommer ditt besök bestå av en hel del förstummande ögonblick. Burj Khalifa, världens högsta byggnad, är svår att missa då den graciöst reser sig hela 828 meter upp i luften. Burj Khalifa har den bästa utsikten i staden samtidigt som det är en unik möjlighet att lära dig mycket om byggnadens historia, konstruktion och dess plats i Dubai. En annan byggnad som gjort Dubai känt världen över är lyxhotellet Burj Al-Arab. Det enda hotellet i världen med, enligt ryktet, två stjärnor mer än vad som på pappret är möjligt måste vara något otroligt. Är du inte sugen på att spendera hela reskassan(troligtvis mer) på en enda natt, kan du njuta av en kopp eftermiddagste med utsikt från toppen av byggnaden.

Efter en god insats på det kulturella planet och efter att du har besökt alla de omtalade byggnaderna kan du glädja dig åt att du har sparat ett riktigt guldkorn till sist. Shoppingen i Dubai är en svårslagen upplevelse och tusentals människor reser hit varje år bara för att besöka de gigantiska köpcentrumen som finns här. De två största är Dubai Mall och Mall of the Emirates. Du har definitivt hört talas om det sistnämnda och de konstgjorda skidbackarna som gömmer sig därinne. Tillsammans är dessa centrum hem till tusentals butiker, restauranger och caféer. Det dröjer inte länge innan du förstår varför Dubai har tagit över modevärldens uppmärksamhet.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Dubairesor