Dubai Aquarium


Dubai Aquarium

Dubai har sedan länge tagit på sig uppdraget att vara bäst och störst. Dubai Mall är världens största köpcentrum och som om inte det var nog har det också adderat världens största inomhusakvarium. Allt i samma byggnad. Dubai Aquarium ger dig en unik chans att se 85 olika djurarter. Det lever cirka 33,000 exotiska djur i denna konstgjorda vattenvärld och över 400 av dem är hajar och rockor.

Det som gör allting extra speciellt är att du i Dubai Mall har tillfälle att, genom stora glasfönster, blicka in i denna mystiska värld, samtidigt som du och din familj provar kläder och äter på någon av de utsökta restaurangerna.

Det du kan se från köpcentrat är bara en försmak och den riktiga upplevelsen väntar självklart inne i Dubai Aquarium. En tunnel, helt omgiven av glas, tar dig på en promenad på bottnen av detta gigantiska akvarium. Ovanför dig kan det närsomhelst glida förbi en haj eller en stor rocka. Här kan du i lugn och ro studera det som ser ut, och på många sätt är, en riktigt havsbottnen full av liv. Enda skillnaden är att den är skapad av människan och ligger belägen inuti ett av Dubais mest populära köpcentrum.

I Dubai Aquarium får du inte bara chans att studera dessa djur, utan också lära dig massor och komma nära inpå dem. Som en paus från den hektiska shoppingen kan du ta en välförtjänt paus och dyka tillsammans med dessa underbara djur, hajar inkluderat. Aldrig förr har vår urbana livsstil varit så nära genuina och fantastiska naturupplevelser.

Ett av de mest populära djuren i Dubai Aquarium är helt klart den 5 meter långa krokodilen som gömmer sig någonstans därinne. Med sina 750 kilo är The King Croc den största reptilen utanför det vilda. Det går inte att låta bli att imponeras av dess mäktiga närvaro och framförallt barn älskar spänningen.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Dubairesor