Burj Al-Arab


Burj Al-Arab

Det var Burl Al-Arab, det lyxigaste hotellet i världen, som tog Dubais rykte som ledare inom arkitekturen till en helt ny nivå. Denna otroligt vackra byggnad har kommit att bli starkt förknippad med staden. Belägen ute på en helt konstgjord ö, precis vid Jumeirah beach, reser Burl Al-Arab sig 321 meter ovanför vattenytan. Den slående arkitekturen liknar ett gigantiskt segel, inspirerat från en traditionell Dhow(karaktäristisk träbåt i arabisk stil). Det är simpelheten i designen och de avskalade formerna som gör strukturen så vacker och unik.

Det inre är minst sagt lika överdådigt som det yttre. Att vid första steget in i hotellet mötas av en takhöjd på 180 meter som utgör lobbyn är minst sagt förbluffande. Inredningen i både salar, trappgångar och rum får hela hotellet att framstå som ett palats. En av restaurangerna har ett enormt akvarium som låter dig studera en rad olika exotiska fiskar medan du njuter av en utsökt middag.

Att spendera en natt i ett av de lyxiga rummen är för många något man bara kan drömma om. Vill du ändå uppleva hotellet och dess pampiga inredning är det möjligt att njuta av en kopp eftermiddagste uppe i Sky baren eller äta på någon av de underbara restaurangerna. Middag för två kostar runt 3000 svenska kronor och te ligger på cirka 700 kr. I priset inkluderas självklart en service som du inte trodde var möjlig och en slående utsikt över Dubai och stadens kustlinje. Du måste ha en bokning för att bli insläppt i lobbyn och det är ofta nödvändigt att boka i förväg.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Dubairesor