Ljus i Dubaiviken

Dubaiviken

Det är och har alltid varit runt Dubaiviken allting kretsat. Viken skapar en naturlig hamn och hur många hundratusentals lastfartyg som ankrat upp här under åren är det ingen som kan säga. Den skär rakt igenom staden och sträcker sig ändå in till vad som idag är ett skyddat område vid namn Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Där finner du ett rikt fågelliv och området kan besökas i utbildningssyfte. Längs med Dubaiviken reser sig en rad fascinerande byggnader och med båt är vattnet ett perfekt ställe att ta in hela staden. När mörkret omfamnat staden lyser hela Dubai upp och du får en ljusshow som du sent lär glömma.

Dubaiviken präglas idag av både handel och nöjen. Att promenera längs med vattnet och studera hur ett liv där öken möter vatten egentligen är en fantastisk upplevelse. Du kommer med egna ögon att se hur det gamla Dubai fortfarande lever vidare, trots att det moderna är så överhängande. Är du sugen på att korsa viken finns det gott om småbåtar vid namn Abras, som för 1 AED tar dig över vattnet från Deira till Bur Dubai. Det är inte bara ett otroligt billigt transportmedel, utan också en väldigt härlig upplevelse. Vill du ha ytterligare tid i vattnet för att se mer finns det flera olika sorters kryssningar att välja mellan. Alltifrån halv- till heldagar, traditionell träbåt eller lyxig restaurangbåt.

Viken är också känd för sina klassiska Souks. En Souk är en marknad i arabisk stil. Just Dubai är känt världen över för sina exotiska Souks fulla av guld och kryddor. Det är sidan av viken vid namn Deira som har de allra största. Längs båda sidorna flockas folk för att njuta av livet och det finns gott om restauranger, butiker och mysiga caféer. Som på många andra ställen i världen dras vi till vattnet för att finna ett lugn och det är inte annorlunda i Dubai.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Dubairesor